Van urine
tot meststof

GreenPee

Het circulair urinoir

De GreenPee vangt urine op in een intern reservoir. Het reservoir is ofwel gevuld met geurabsorberende hennepvezel of  een ammoniak blokker (2 opties). Beide mengsels vormen na compostering of na verwerking een fosfaatrijke biologische meststof.

Welk systeem voor u het meest geschikt is zal afhankelijk zijn van de locatie waar de GreenPee komt te staan en de gewenste onderhoudsfrequentie/methode.

Meer lezen over het proces van het verwerken van urine tot schoon water en meststof:

https://www.nijhuisindustries.com/news/can-we-drink-tea-from-pee-yes-we-can-change-your-mindset/

Hoe werkt de GreenPee

Bij elke plasbeurt wordt de urine opgevangen in een reservoir. Als het reservoir vol is kan het door middel van een aftappunt worden leeggepompt en kan het urine mengsels verder worden verwerkt tot schoon water en biologische meststof.

Verwerking Urine

Het mengsel van urine en hennepvezel of de geëxtraheerde meststof wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld de gemeentelijke groenvoorziening waar het kan worden gebruikt als biologische meststof. De meststof zou ook kunnen worden gebruikt bij urban farming en daktuinen.

Slimme sensor

Er zijn twee mogelijkheden om te controleren of de GreenPee vol zit en geleegd moet worden. U kunt kiezen om zelf regulier het niveau te controleren of bespaar uzelf tijd en kies voor de GreenPee inclusief niveau-sensor. Deze slimme sensor meet het urine-niveau en stuurt u automatisch een sms als de bak bijna vol is.

Duurzame totaalontzorging

Wij kunnen op basis van een op maat gemaakt onderhoudscontract voor u de GreenPee legen, schoonhouden en de planten verzorgen. Dit doen wij op een duurzame wijze. Zo gebruiken wij geen water bij het schoonmaken van de Greenpee en dragen wij een gedeelte van onze winst af aan maatschappelijke doelen. Uiteraard kunt er ook voor kiezen om het onderhoud in eigen beheer te houden.

https://greenpee.nl/wp-content/uploads/2020/07/vlag-genk.jpg