Van hennepvezel
tot meststof

GreenPee

Het circulair urinoir

De GreenPee vangt urine op in een bak met geurabsorberende hennepvezel. De vezel, vermengd met de urine, vormt na compostering een fosfaatrijke biologische meststof.

Hoe werkt de GreenPee

Bij elke plasbeurt wordt de urine opgevangen in een inwendige rolbak met hennepvezel. Als de rolbak vol is wordt de bak uit de Greenpee gereden en wordt er een nieuwe, meegeleverde rolbak met hennepvezel geplaatst.

Verwerking hennepmengsel

De volle bak wordt vervolgens leeggezogen en het overgebleven mengsel van urine en hennepvezel wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld de gemeentelijke groenvoorziening waar het na compostering kan worden gebruikt als biologische meststof. De meststof zou ook kunnen worden gebruikt bij urban farming en daktuinen.

Slimme sensor

Er zijn twee mogelijkheden om te controleren of de GreenPee vol zit en geleegd moet worden. U kunt kiezen om zelf regulier het niveau te controleren of bespaar uzelf tijd en kies voor de GreenPee inclusief niveau-sensor. Deze slimme sensor meet het urine-niveau en stuurt u automatisch een sms als de bak bijna vol is.

Duurzame totaalontzorging

Wij kunnen op basis van een op maat gemaakt onderhoudscontract voor u de GreenPee legen, schoonhouden en de planten verzorgen. Dit doen wij op een duurzame wijze. Zo gebruiken wij geen water bij het schoonmaken van de Greenpee en dragen wij een gedeelte van onze winst af aan maatschappelijke doelen. Uiteraard kunt er ook voor kiezen om het onderhoud in eigen beheer te houden.

https://greenpee.nl/wp-content/uploads/2018/05/Groen-1-plant.jpg