Van urine
tot meststof
Stock photo by Vecteezy
GreenPee
De GreenPee vangt urine op in een intern reservoir. Het reservoir is ofwel gevuld met geurabsorberende hennepvezel of een ammoniak blokker (2 opties). Beide mengsels vormen na compostering of na verwerking een fosfaatrijke biologische meststof.
Welk systeem voor u het meest geschikt is zal afhankelijk zijn van de locatie waar de GreenPee komt te staan en de gewenste onderhoudsfrequentie/methode.
Meer lezen over het proces van het verwerken van urine tot schoon water en meststof:
https://www.nijhuisindustries.com/news/can-we-drink-tea-from-pee-yes-we-can-change-your-mindset/
Specificaties
- Milieuvriendelijk & waterbesparend
- Volledig zelfstandig (zonder riool- of wateraansluiting)
- 200 of 400 plasbeurten
- Makkelijke montage
- Hufterproof
- Custom design
- Positieve uitstraling door design en kleur
- Voegt extra groenbeleving toe aan de omgeving
- In-hydrosysteem bewatert en voedt planten
- Geurloos
Hoe werkt de GreenPee
Bij elke plasbeurt wordt de urine opgevangen in een reservoir. Als het reservoir vol is kan het door middel van een aftappunt worden leeggepompt en kan het urine mengsels verder worden verwerkt tot schoon water en biologische meststof.
Verwerking Urine
Het mengsel van urine en hennepvezel of de geëxtraheerde meststof wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld de gemeentelijke groenvoorziening waar het kan worden gebruikt als biologische meststof. De meststof zou ook kunnen worden gebruikt bij urban farming en daktuinen.
Slimme sensor
Er zijn twee mogelijkheden om te controleren of de GreenPee vol zit en geleegd moet worden. U kunt kiezen om zelf regulier het niveau te controleren of bespaar uzelf tijd en kies voor de GreenPee inclusief niveau-sensor. Deze slimme sensor meet het urine-niveau en stuurt u automatisch een sms als de bak bijna vol is.
Duurzame totaalontzorging
Wij kunnen op basis van een op maat gemaakt onderhoudscontract voor u de GreenPee legen, schoonhouden en de planten verzorgen. Dit doen wij op een duurzame wijze. Zo gebruiken wij geen water bij het schoonmaken van de Greenpee en dragen wij een gedeelte van onze winst af aan maatschappelijke doelen. Uiteraard kunt er ook voor kiezen om het onderhoud in eigen beheer te houden.
.
Waarom is de GreenPee speciaal?
Effectief tegen wildplassen
Van urine tot meststof en zelfvoorzienend door regenopvang en hergebruik
Biodiversiteit
De GreenPee voegt planten toe aan de buitenruimte en vergroot de biodiversiteit
Personaliseerbaar
Personaliseerbaar met eigen logo
Duurzaam
Van Urine tot meststof en zelfvoorzienend door regenopvang Gemaakt van hufterproef RVS
Laatste nieuws
GreenPee on CNN
Jack Guy, CNN The city of Amsterdam is going green in an attempt to combat an age-old problem — public urination. The local council has installed eight hemp-filled, sustainable urinals in the city’s “wild peeing” hotspots. At first glance, the urinals —...
Nu ook circulaire plassen in Tilburg
Naast het voormalige Rode Kruisgebouw aan de Leonard van Vechelstraat in de Besterd staat sinds kort een zogenaamd Greenpee urinoir. Dit is een ‘circulair urinoir’ in de vorm van een plantenbak. Het gaat om een experiment van 1 jaar om het wildplassen in deze buurt...
URINE, HET VLOEIBARE GOUD VAN VROEGER EN NU: VAN WASMIDDEL TOT HERNIEUWBARE ELEKTRICITEIT
Urine en de Romeinen De herbruikbaarheid van urine werd al vroeg ontdekt. Zo handelden de Romeinen in urine en verkochten het aan de leerindustrie waar het gebruikt werd om leer zachter te maken en haren te verwijderen. Niet alleen in de leerindustrie werd urine...