Geen categorieMooi artikel over de GreenPee van het kenniscentrum duurzaam ondernemen Vlaanderen

18 Februar 2021by GreenPee0

Circulair pipi doen? Het kan dankzij de GreenPee, een combinatie van een urinoir en een plantenbak.

De voorziening slaat een brug tussen een functioneel en visueel aantrekkelijk openbaar toilet. Met dank aan de stad Mechelen.

De strijd tegen wildplassen gebeurt op heel wat fronten. Zo zijn er al jaar en dag campagnes die het gedrag ontmoedigen. “Die hebben een effect, maar dat verlicht de druk op de ketel niet”, lacht Richard De Vries van ‘Urban Senses’. Hij runt een adviesbureau rond positieve gedragsbeïnvloeding.

De stad Mechelen ging enkele jaren geleden ten rade bij ‘Urban Senses’. Ze vroegen Richard om iets te bedenken om het aantal wildplassers terug te schroeven. “Zo bedachten we een permanente buitententoonstelling in de Minderbroedersgang, goed verlicht, zodat de nissen van de kerk geen donkere hoekjes meer waren.”

Maar je moet een toiletbezoek ook faciliteren, weet De Vries. “We organiseerden daarom ‘Pee for free’. Je mocht dan gratis plassen in een naburig café. We gaven met lichtprojecties aan waar het dichtstbijzijnde café was. Maar dat lost natuurlijk niets op als die cafés dicht zijn.”

verder lezen:

https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/zet-eens-een-plantenbak-als-publiek-toilet

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *