CirculairDuurzaamFosfaatGeen categorieHet circulaire urinoirFosfaat winnen uit urine met de GreenPee

16 mei 2018by greenpee0
http://GREENPEE.NL/wp-content/uploads/2018/05/GreenPeekopie.jpg

Het mineraal fosfaat is onmisbaar voor de groei van planten en dus van belang voor onze voedselvoorziening. De belangrijkste mijnbouwgebieden, in China en Marokko, raken echter langzaam uitgeput. In de nabije toekomst zal er steeds minder fosfaat voorradig zijn. Het is dus van belang nu al na te denken over andere manieren van het delven van fosfaten.

Eén van de mogelijkheden is het onttrekken van fosfaten uit menselijke urine. Urine is rijk aan fosfaat. Het zou dus zonde zijn om dit belangrijke mineraal verloren te laten gaan in het rioolwater.

Met de GreenPee willen we nu al inspelen op dit dreigende tekort. Dit gebeurt als volgt: de GreenPee vangt de urine op in een bak met hennepvezel. Het mengsel van hennepvezel vormt na compostering een biologische meststof die rijk is aan sulfaten. Diverse Afrikaanse boeren hebben de potentie van urine-verrijkte bemesting getest met zeer positieve resultaten (zie afbeelding). De opbrengst van de groenten was meer dan 2x zo veel ten opzichte van een meststof zonder urine.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *